Μία Ιστορία… Στην Αρχή Της Σκάλας

Μία παράσταση βασισμένη στο διήγημα του Χένρι Μίλλερ «Ένα χαμόγελο στην αρχή της σκάλας».

Η Ιστορία ενός κλόουν. Η Ιστορία του Αύγουστου. Αποσπάσματα αναμνήσεων μίας πορείας ζωής εντός και εκτός σκηνής. Η προετοιμασία του κλόουν, το μακιγιάζ του. Η είσοδος στη σκηνή. Η επαφή με τον κόσμο. Η επαφή με τον κόσμο του. Κωμικά νούμερα του παρελθόντος, του παρόντος και…. Ένα όνειρο… Η αιώνια σκάλα… Η πτώση… Εκεί όπου σκηνή και παρασκήνιο γίνονται ένα.

Το «Μία Ιστορία… Στην Αρχή Της Σκάλας», είναι το πρώτο στάδιο μίας έρευνας σχετικά με την θεατρικότητα της φιγούρας του κλόουν και του τρόπου μεταφοράς της στη σκηνή. Βασικός άξονας είναι τα τρία επίπεδα υποκριτικής: α) ο ηθοποιός, β) ο ηθοποιός-ρόλος και γ) ο ρόλος που υποδύεται τον κλόουν.

Η Motus Terrae έχοντας ασχοληθεί τόσο με το κλασσικό θέατρο όσο και με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου, του χορού και του τσίρκου, σε αυτή την παραγωγή αντλεί στοιχεία διαφόρων παραστατικών τεχνών. Το θεατρικό κείμενο, ο σκηνικός χώρος και η πλοκή, στοιχεία του κλασικού θεάτρου, συναντούν την τεχνική του κλόουν του τσίρκου, τα ειδικά εφέ και τις τεχνικές της ακροβασίας. Η συνάντηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας παράστασης που ισορροπεί μεταξύ θεάτρου και «θεάματος».

Σύλληψη-σκηνοθεσία:
Σπύρος Ανδρεόπουλος

Σκηνικά-Κατασκευές:
Δημήτρης Καπετανάκος

Πρωτότυπη Μουσική-Μουσική Επιμέλεια:
Αλέξης Ιωάννου

Σχεδιασμός Φωτισμών:
Γιάννης Κωνσταντακόπουλος

Performer:
Σπύρος Ανδρεόπουλος

Αφήγηση:
Περικλής Ασημακόπουλος